GLUTEN FREE PIZZA BASE / GLUTEENITON PIZZAPOHJA

 

Huom. scrollaa alas suomenkieliseen reseptiin.

Crispy Gluten free Pizza Base (1 tray or two pizzas)

1, 3 cups / 3 dl milk or water

0, 9 oz / 25 g fresh yeast

2 tsp psyllium powder

2 tsp honey

generous 1 tsp salt

1, 5 cups / 3, 5 dl gluten free flour

0, 6 cup / 1, 5 dl buckwheat flour

1 tbsp vegetable oil

Warm the milk or water until lukewarm and dissolve the yeast into the liquid. Add psyllium and let it thicken for 5 - 10 minutes. Add salt, honey, and flours and knead for a few minutes. Mix in oil and continue to knead for a few minutes more. Line a tray or two with baking paper and dust lighty with some gluten free flour. With your hands, pat and flatten the dough into a thin layer. Let the pizza base rise for an hour or two in a warm place.

Add your favourite toppings and bake in a 437 °F- 455 °F (225 °C - 235 °C) preheated oven until the crust is golden brown.

Rapea Gluteeniton Pizzapohja (pellillinen tai 2 pizzaa)

3 dl maitoa tai vettä

25 g tuorehiivaa

2 tl psylliumia

2 tl hunajaa

reilu 1 tl suolaa

3, 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1, 5 dl tattarijauhoja

1 rkl öljyä

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva nesteeseen. Jos aiot laittaa taikinan kylmäkohotukseen, voi neste olla viileääkin. Kun hiiva on kokonaan liuennut, lisää psylliumjauhe ja anna sen turvota 5-10 minuuttia. Lisää hunaja, suola ja jauhot ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää öljy ja vaivaa vielä hetki. Vuoraa pelti tai kaksi leivinpaperilla ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina ohueksi levyksi jauhotetuin käsin ja siirrä vedottomaan paikkaan kohoamaan muutamaksi tunniksi. Yritä saada pohja mahdollisimman ohueksi, se kohoaa aika lailla. Hyvä paikka kohotukseen on esimerkiksi kylpyhuoneen lattialla lattialämmityksen päällä.

Lisää täytteet kohonneen pohjan päälle ja paista 225-235 °C asteisessa uunissa kunnes reunat ovat saaneet väriä. Pizzakivellä pohjasta tulee ekstra rapea.